assalamualaikum duniaaa.. terima kasih daun keladi sudi singgah sini. sila tinggalkan jejak untuk diterjah. :)

Cara Pengambilan Chia Seed





Apa yang boleh buat dengan Anaqah Chia seed?

 Tabur pada makanan ( bubur, sup, yogurt,salad dan banyak lagi)
Campur dalam semua jenis minuman ( kecuali kopi)
Makan macam tu pon boleh! 

Berapa kuantiti untuk sehari?

 1 sudu besar. Jika tiada perubahan, up ke 2 sudu besar.
Dinasihatkan untuk mengambil chia seed ini tidak lebih dari 2 sudu :)

Siapa yang boleh mengamalkan ACS? 

bermula bayi (yang dah start solid food) sehingga golongan tua
Ibu menyusu sangat digalakkan kerana ACS membantu untuk menambahkan susu badan dan menaikkan HB ibu mengandung. 
Diabetes Tahap 2
Berat Badan Berlebihan
Kulit
Asid Urik Tinggi
Migrain
Gastrik
Antioksidan
Membersihkan arteri
Sakit2 sendi spt keletihan, Arthritis & Gout
Masalah usus
Ulser
Kecergasan


PERHATIAN KEPADA PESAKIT KRONIK SEPERTI BERIKUT

- KANSER PROSTAT tidak dibenarkan sama sekali
- Darah tinggi yang mengambil ubat ASPIRIN tidak dibenarkan / atas kebenaran doktor sahaja
- Sakit jantung yang mengambil ubat ASPIRIN tidak dibenarkan / atas kebenaran doktor sahaja
- Baby yang belum start solid food tidak dibenarkan
- Pesakit buah pinggang boleh dengan kuantiti air & chiaseed yang sediki. Cth : 500ml air + 3-5shake chiaseed
- Pesakit cyst start dengan kuantiti yang sedikit.



Sebotol tahan lama mana? 
- sebotol ada 180g (FREE 6g), sehari ambil 1 sudu besar. Lebih kurang sebotol untuk sebulan.

Berapa harga sebotol?
- Rm25 sahaja.

macam biasa gaiss berminat boleh ws hakak 01114386155 :)

sekian,
assalamualaikum
xoxo

2 comments:

  1. Yeah!! Makan juga chia seed nie.. sellau buh dalam air..

    ReplyDelete
  2. kan kak.. memang best. saya dulu memang malas nak minum air masak now dah minum berbotol2. penangan chia chia ni. hihi :)

    ReplyDelete