Khasiat Buah Tomato Untuk Kecantikan

ASSALAMUALAIKUM

Hai gaiss. Korang buat apa tu pepetang camni? Beriadah di taman atau beriadah dalam rumah? Hehehe 

Hasil carian imej untuk kebaikan tomato pada kulit

Sis ada je ni dalam rumah sambil dok menung pikiaq masa depan je ni. Huhu So gaiss sis nak bercerita pasal buah tomato ni memandangkan minggu ni sis sangat gigih eh sapu kat muka. Hahaha.  #SisTryHard

Macam yang kita semua tau tomato ni memang mengandungi beribu khasiat tersendiri dan memang sangat sangat sangat bagus ye kalau kita amalkan memakan buah tomato ni. Boleh membantu kita untuk mengawal berat badan dan mampu menyingkirkan lemak yang tak diingini pada tubuh badan kita.. Tomato boleh juga dibuat jus untuk diminum kerana mampu mengurangkan selera makan.

WOW !!

Hasil carian imej untuk makan tomato

 Tomato ni sangat berkhasiat kalau diletakkan pada kulit wajah. Yes, ada banyak sangat manfaat dia contohnya seperti boleh menghilangkan mata panda. Caranya senang je, hiris nipis dan lekapkan pada bahagian mata. Boleh amalkan seminggu dua kali. Hasilnya ia boleh mengurangkan kesan gelap pada mata awak awak semua. :)

Imej yang berkaitan

Selain itu, kita boleh campurkan air perahan tomato dengan yogurt asli dan sapukan pada kulit wajah. Ini mampu melembapkan kulit. Kalau nak campur dengan madu pon boleh je sebab kombinasi ramuan ni akan membantu mengatasi masalah tona wajah yang tidak sekata. Boleh amalkan 3 kali seminggu ye gaiss. Ada jugak kawan yang cakap kalau amalkan tomato pada kulit dia boleh jadi pinkish ala korea gittewwww.... 

Oh, sebelum terlupa nak bagitau u gaiss  tomato ni mampu jugak mengurangkan lebihan minyak pada wajah dan menghilangkan bintik hitam serta mengecilkan pori pori pada wajah jika amalkan secara konsisten.


Hasil carian imej untuk benefits of tomato on face


Ha. kat atas ni dah ada serba sedikit tips untuk bahan campuran tomato. Selalunya sis campur dengan gula je. Senang dan mudah , tapi memang melekit la muka tapi hasil dia memang best sangat! saya suka saya sukaaa..

Selain kulit wajah kita boleh letak pada rambut jugak tau. Caranya mudah je, lumurkan jus tomato pada rambut dan balut dengan tuala selama lebih kurang 20 minit. Lakukan 2 kali seminggu untuk rambut yang sihat bersinar dan membersihkan kulit kepala kulit kepala akan menjadi lebih bersih.

Hasil carian imej untuk rambut panjang cantik


Last but not least korang boleh tengok kat SINI macam mana seorang wanita menggunakan tomato untuk mencerahkan kulit wajah dia.

okey, sekian sahaja dari sis.

assalamualaikum.
xoxo

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...