Resepi kurus dengan menggunakan halia


ASSALAMUALAIKUM

Hasil carian imej untuk air halia untuk kurus


Bila diperhatikan selama lebih setahun sis menganggur ni memang berat badan agak sendu lah jugak. Semua lelemak sedang beronok ronok luaskan kuasa dia kat badan sis. Mula lah rasa nak terbonjol sana sini terutama kat kawasan kritikal seperti di perut, peha dan lengan. 

Woi series nak menanges woi. Nak try buat squart semua tu pehh pehh pehhhh rasa nak arwah terus sebab tak larat. Kakakakaka. Nampak sangat dah gemok kan! Berat kita naik 3kg camtu wakk! Dengan tinggi yang tak berapa nak tinggi ni terasa ketott semacam nanti. Sobs!

Jadi sis cungkil punya cungkil, akhirnya bertemu jua dengan resepi mudah yang boleh membantu menghapuskan lelemak degil yang berleluasa dalam badan sis ni. Mintak-mintak boleh lah jadi kuruihhh balik sebab sis dah penat kot dicerca masyarakat sebab lemak yang gelebeh ni. Sobs! Sobs!

Cara dia senang je gaiss, kita amik je seketul halia sebesar ibu jari dan dihiris kasar kasar pastu boleh dah masukkan halia tu dalam gelas yang berisi ayaq panas nahh.

Biarkan dia lebih kurang 5 minit pastu boleh dah minam.

Kalau suka boleh je nak tambah madu untuk rasa yang lebih lazatttt.

Amalkan setiap hari.

Haaa, korang try lah wey, manatau jadi hampa jugak yang slim cun melecun nanti. Sambil sambil tu jangan lupa doakan resepi ni menjadi. Biaq la sis nak merasa jugak jadi kuruih. Hihihihi :p

5 comments:

  1. Oh yeke? Selalunya akak buat macam ni bila nak buang angin je. Apa2 pun good luck ye. Ala 3 kg je naik. Akk ni berkilo-kilo dah naik terpaksa ber huhuhu aje la. Oh ye kalo menjadi resepi nanti update ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu. 3kg naik dgn ketinggian yg xbape nak tggi ni hmm sendu rasanya kak
      hihi tu kena kuruih sikit.

      Delete
  2. Excited baca resepi kurus. Hihi. Berkesan tak resepi ni? :D

    Siqah follow sini. Salam perkenalan =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...