Cara Terbaik Untuk Move On

Assalamualaikum 💕

Antara tips macam mana sis nak move on. Tengah mencuba ni walaupun agak perit. Hmm.

Hasil carian imej untuk cara nak move on


1. Pergi lah dekatkan diri korang dengan tuhan. Mungkin kau terlalu sibuk mengejar cinta manusia sampai terlupa Dia yang satu. Allahu 😂😂

2. Luahkan perasaan kau kat teman / ahli keluarga. Wey yang ini berkesan okey. Luahkan apa yang terbuku dalam hati tu dekat orang yang kau percaya. Depa akan dengat je luahan hati korang tu. Mustahil la tak sudi kan. Sangat lega dan hati jadi tenang.

3. Block semua laman sosial dia. Haha macam sis dah try buat dah. Memang berjuraian air mata sebab pasni takleh stalker dia, tapi nak buat macam mana kan. Ini jalan terbaik kot. Boleh elakkan diri dari dia dan tak payah tengok dia bermesra dengan orang lain. Senang. #MohonKauJanganCariAkuLagi

4. Delete semua gambar dan jugak conversation dengan dia. Eh, kalau tak buang macam mana nak move on? Nak ke statik je duduk siti tak move2 lagi? Hew hew

5. Jangan mengada nak tidur lambat. Kalau lah kau tahu waktu malam tu waktu sendu tau. Mula lah nanti nak cari dia lah, teringat lah, meroyan lah ape benda semua. Yang penting jangan dengar lagu sedih nanti tambah sendu woi. ( tapi sis selalu je layan lagu saja nak sendu2 )Kah!

6. Next! Kau kena busykan diri kau. Pergi lah buat pape aktiviti baru ke Jogging ke, scuba ke, melancong ke, menjahit ke. Asalkan kau ada aktiviti untuk dibuat. Tak payah lah nak 24jam layan sendu tu. Kemon gaiss mana tau nanti terjumpa jodoh baru pulak. Ahahaha 😝

7. Isi masa lapang tu dengan orang tersayang. Contoh macam family kau. Dunia belum berakhir lagi tau kalau kau kena reject. Cari kebahagiaan sendiri, inshaallah kau akan jumpa kebahagiaan sebenar. 😹

Hasil carian imej untuk cara nak move on


Goodluck gaiss :p

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...