Bedak Sejuk dan Manfaatnya

ASSALAMUALAIKUM.

Siapa kat sini suka pakai bedak sejukk?

Hasil carian imej untuk bedak sejuk langkawi

Tahu tak bedak sejuk ni sebenarnya salah satu bahan yang patut dicuba oleh semua orang kerana ia memunyai banyak manfaatnya. Tapi untuk mendapatkan hasil yang memuaskan kita kena sabaq bebanyak gaiss dan kena amalkan secara konsisten. Inshaallah akan serasi dengan kulit muka kita. Sis berani jamin ye, sebab dah pernah try dulu. Hasilnya not bad cuma bergantung dengan tahap sabar dan kerajinan kau lah wei. Huhu

Antara manfaatnya ialah boleh menyejukkan kulit muka. Dah nama pon bedak sejuk, memang la sejuk kan? Sesuai dipakai time cuaca panas dan bila kau terdedah dengan matahari terlalu lama. 

Ehh, bukan bedak sejuk kena pakai malam ke?

Hihi. Kalau ikut cara sis, siang ke malam ke sis main pakai je. Dulik hape! Hahaha 

Sis seronok pakai time petang, sebab rasa sejukkkkk je dan ia boleh menyerap minyak minyak berlebihan pada kulit muka kita.

Bayangkan ehh bila pakai tu dah cuci memang rasa licin je muka. Kulit jadi tegang, tenang dan jugak segar bugar. Hiperbola sungguh. Hahahaha

Selain tu, penggunaan yang konsisten boleh membantu menanggalkan sel kulit mati di wajah dan boleh mengurangkan bintik hitam. Nak kecutkan jerawat pon okey je takde masalah pon gaiss.

Selalunya kalau nak cari bedak sejuk boleh je pergi beli kat kedai jamu, pasaraya, kedai runcit atau kalau nak jimat dan nak try hasilkan buatan sendiri boleh usha kat SINI

2 comments:

  1. heheh sangat classic ni bedak sejuk =)

    ReplyDelete
  2. Dah lama betul tak pakai bedak sejuk.. last oakai zaman sekolah dulu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...